Er is weer een ’Jong Oranje’
vrijdag 22 september 2017
Jong Oranje, de nationale selectie tot 21 jaar, is nieuw leven in geblazen en start zaterdag 23 september aan het seizoen. 6 jongens en 9 meisjes zijn op de uitnodiging van de NBF ingegaan om dit seizoen deel uit te maken van deze selectie.

Brug tussen jeugd en senioren
Er liggen verschillende redenen aan ten grondslag om, net als in het verleden al is gebeurd, weer te gaan werken met een selectie tot 21 jaar. Een belangrijke is dat we zien dat niet alle talenten de stap in één keer kunnen maken van de nationale jeugdselectie naar de nationale seniorenselectie. Omdat de NBF deze talenten toch niet helemaal uit het oog wil verliezen, is Jong Oranje nieuw leven ingeblazen.

Gedurende het seizoen staan er verschillende contactmomenten gepland met de begeleidingsstaf die ook de jeugd begeleid, bestaande uit Peter van Zijp, Marieke de Jong, Jord van Weeren en Ben van Spronsen. Tijdens deze contactmomenten, gezamenlijke trainingen, wordt gewerkt aan de ontwikkelpunten van alle spelers, om zo een hoger niveau te bereiken. “Dat is het belangrijkste doel en daarmee hopen we natuurlijk dat spelers op termijn de aansluiting kunnen vinden bij de senioren”, aldus NBF-topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar.

Voorbereiding op WK Jeugd
“Een andere reden om weer met een selectie tot 21 jaar te werken, is dat het structuur biedt in voorbereiding op het WK Jeugd”, vervolgt Van der Sar. “Onze focus ligt nog altijd op jaarlijkse deelname aan het EK jeugd, deelname aan EK’s heren & dames en plaatsing voor het WK senioren dat om de vier jaar wordt georganiseerd, zoals komende november. Hiervoor worden ook financiële middelen vrijgemaakt. Dat betekent niet dat we andere evenementen, zoals het WK Jeugd dat iedere 2 jaar wordt georganiseerd, minder belangrijk vinden. Het vraagt wel een andere organisatie i.v.m. de kosten.”

Omdat ook spelers die deel uitmaken van een jeugd- of seniorenselectie de ambitie kunnen hebben om deel te nemen aan het WK Jeugd, bestaat Jong Oranje uit meerdere spelers. De voorwaarde die door de NBF gesteld is, is dat je alleen in aanmerking komt om uitgezonden te worden naar het WK Jeugd, wanneer je onderdeel uitmaakt van Jong Oranje.

Het eerstvolgende WK Jeugd is komende zomer in Detroit, Amerika. Later in het seizoen wordt bekend hoeveel spelers uit Jong Oranje de mogelijkheid hebben om aan het WKJ deel te nemen, waarna een selectie wordt gemaakt.

De selectie voor de jongens bestaat t/m het WKJ 2018 uit:

Naam:
Woonplaats:
Geboortedatum:
Bart van Beers
Tilburg
23 januari 2000
Brent de Ruiter
Middelburg
13 januari 2001
Kevin Schmidt
Schiedam
11 februari 1997
Mike Bergmann
Geleen
17 oktober 2000
Ronan van derLoo
Hilvarenbeek
29 maart 2001
Yorick vanDeutekom
Julianadorp
24 juli 1998

De selectie voor de meisjes bestaat t/m het WKJ 2018 uit:

Naam:
Woonplaats:
Geboortedatum:
Bianca Brommer
Hoogeveen
8 juni 2000
Denise Blankenzee
Julianadorp
16 mei 2000
Dominique Beverdam
Ter Apel
24 februari 1998
Eliane Mortiers
Bergen op Zoom
1 augustus 1998
Kathrine Ramos
Nieuw Vennep
27 april 1999
Lindsey Paling
Koudekerke
16 februari 1997
Rianne van Zijp
Schiedam
14 oktober 1997
Sjoanita Brommer
Hoogeveen
7 juli 1998
Tanja Havesman
Heerenveen
23 september 1997

Brent de Ruiter en Lindsey Paling in Jong Oranje, de nationale selectie tot 21 jaar