Er is weer een ’Jong Oranje’
vrijdag 22 september 2017
Jong Oranje, de nationale selectie tot 21 jaar, is nieuw leven in geblazen en start zaterdag 23 september aan het seizoen. 6 jongens en 9 meisjes zijn op de uitnodiging van de NBF ingegaan om dit seizoen deel uit te maken van deze selectie.

Brug tussen jeugd en senioren
Er liggen verschillende redenen aan ten grondslag om, net als in het verleden al is gebeurd, weer te gaan werken met een selectie tot 21 jaar. Een belangrijke is dat we zien dat niet alle talenten de stap in één keer kunnen maken van de nationale jeugdselectie naar de nationale seniorenselectie. Omdat de NBF deze talenten toch niet helemaal uit het oog wil verliezen, is Jong Oranje nieuw leven ingeblazen.

Gedurende het seizoen staan er verschillende contactmomenten gepland met de begeleidingsstaf die ook de jeugd begeleid, bestaande uit Peter van Zijp, Marieke de Jong, Jord van Weeren en Ben van Spronsen. Tijdens deze contactmomenten, gezamenlijke trainingen, wordt gewerkt aan de ontwikkelpunten van alle spelers, om zo een hoger niveau te bereiken. “Dat is het belangrijkste doel en daarmee hopen we natuurlijk dat spelers op termijn de aansluiting kunnen vinden bij de senioren”, aldus NBF-topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar.

Voorbereiding op WK Jeugd
“Een andere reden om weer met een selectie tot 21 jaar te werken, is dat het structuur biedt in voorbereiding op het WK Jeugd”, vervolgt Van der Sar. “Onze focus ligt nog altijd op jaarlijkse deelname aan het EK jeugd, deelname aan EK’s heren & dames en plaatsing voor het WK senioren dat om de vier jaar wordt georganiseerd, zoals komende november. Hiervoor worden ook financiële middelen vrijgemaakt. Dat betekent niet dat we andere evenementen, zoals het WK Jeugd dat iedere 2 jaar wordt georganiseerd, minder belangrijk vinden. Het vraagt wel een andere organisatie i.v.m. de kosten.”

Omdat ook spelers die deel uitmaken van een jeugd- of seniorenselectie de ambitie kunnen hebben om deel te nemen aan het WK Jeugd, bestaat Jong Oranje uit meerdere spelers. De voorwaarde die door de NBF gesteld is, is dat je alleen in aanmerking komt om uitgezonden te worden naar het WK Jeugd, wanneer je onderdeel uitmaakt van Jong Oranje.

Het eerstvolgende WK Jeugd is komende zomer in Detroit, Amerika. Later in het seizoen wordt bekend hoeveel spelers uit Jong Oranje de mogelijkheid hebben om aan het WKJ deel te nemen, waarna een selectie wordt gemaakt.

De selectie voor de jongens bestaat t/m het WKJ 2018 uit:

[one_sixth]Naam:[/one_sixth][one_sixth]Woonplaats:[/one_sixth][one_sixth_last]Geboortedatum:[/one_sixth_last][one_sixth]Bart van Beers[/one_sixth][one_sixth]Tilburg[/one_sixth][one_sixth_last]23 januari 2000[/one_sixth_last][one_sixth]Brent de Ruiter[/one_sixth][one_sixth]Middelburg[/one_sixth][one_sixth_last]13 januari 2001[/one_sixth_last][one_sixth]Kevin Schmidt[/one_sixth][one_sixth]Schiedam[/one_sixth][one_sixth_last]11 februari 1997[/one_sixth_last][one_sixth]Mike Bergmann[/one_sixth][one_sixth]Geleen[/one_sixth][one_sixth_last]17 oktober 2000[/one_sixth_last][one_sixth]Ronan van derLoo[/one_sixth][one_sixth]Hilvarenbeek[/one_sixth][one_sixth_last]29 maart 2001[/one_sixth_last][one_sixth]Yorick vanDeutekom[/one_sixth][one_sixth]Julianadorp[/one_sixth][one_sixth_last]24 juli 1998[/one_sixth_last]

De selectie voor de meisjes bestaat t/m het WKJ 2018 uit:

[one_sixth]Naam:[/one_sixth][one_sixth]Woonplaats:[/one_sixth][one_sixth_last]Geboortedatum:[/one_sixth_last][one_sixth]Bianca Brommer[/one_sixth][one_sixth]Hoogeveen[/one_sixth][one_sixth_last]8 juni 2000[/one_sixth_last][one_sixth]Denise Blankenzee[/one_sixth][one_sixth]Julianadorp[/one_sixth][one_sixth_last]16 mei 2000[/one_sixth_last][one_sixth]Dominique Beverdam[/one_sixth][one_sixth]Ter Apel[/one_sixth][one_sixth_last]24 februari 1998[/one_sixth_last][one_sixth]Eliane Mortiers[/one_sixth][one_sixth]Bergen op Zoom[/one_sixth][one_sixth_last]1 augustus 1998[/one_sixth_last][one_sixth]Kathrine Ramos[/one_sixth][one_sixth]Nieuw Vennep[/one_sixth][one_sixth_last]27 april 1999[/one_sixth_last][one_sixth]Lindsey Paling[/one_sixth][one_sixth]Koudekerke[/one_sixth][one_sixth_last]16 februari 1997[/one_sixth_last][one_sixth]Rianne van Zijp[/one_sixth][one_sixth]Schiedam[/one_sixth][one_sixth_last]14 oktober 1997[/one_sixth_last][one_sixth]Sjoanita Brommer[/one_sixth][one_sixth]Hoogeveen[/one_sixth][one_sixth_last]7 juli 1998[/one_sixth_last][one_sixth]Tanja Havesman[/one_sixth][one_sixth]Heerenveen[/one_sixth][one_sixth_last]23 september 1997[/one_sixth_last]

Brent de Ruiter en Lindsey Paling in Jong Oranje, de nationale selectie tot 21 jaar