Update coronavirus: We mogen weer!

We hielden er sterk rekening mee dat tijdens de persconferentie van Premier Rutte bekend zou worden gemaakt dat er weer binnen gesport mag worden, zonder te veel beperking. Het werd nog mooier: Er zijn vrijwel geen beperkingen meer. Willen we het toekomstperspectief positief houden dan vraagt dat echter nog steeds ontzettend veel verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Verrassend positief nieuws
Na de persconferentie zagen we bij de ene na de andere sportbond op woensdagavond 24 juni de vlag uit gaan: Bij ons was er toch nog wat reserve, door alle negatieve uitzonderingen die er de afgelopen periode gemaakt zijn voor bowlingcentra. Die reserve is er nog steeds, maar ook wij durven het nu uit te spreken: Per 1 juli mogen we weer!

Ook wedstrijden weer toegestaan
Na contact met NVB-voorzitter Frits van Dijk en overleg met NOC*NSF hebben wij donderdag 25 juni de bevestiging gekregen dat niets het bowlen meer in de weg staat. Sterker nog: er mogen per 1 juli zelfs alweer wedstrijden georganiseerd worden. Dit is toch wel de grootste verrassing en dat biedt kansen voor verenigingen die graag een zomerleague willen organiseren. Iets wat we natuurlijk toejuichen, niet in de laatste plaats om de ondernemers op weg te helpen.

Vraag lokaal om bevestiging
We hebben de afgelopen periode gemerkt dat maatregelen per veiligheidsregio anders geïnterpreteerd en/of uitgelegd worden. Het blijft daarom raadzaam om als ondernemer en/of vereniging, al dan niet gezamenlijk, om bij twijfel bij de lokale autoriteiten bevestiging te vragen dat er inderdaad weer gebowld mag worden én dat daarbij geen 1,5e meter afstand gehouden hoeft te worden.

Binnensport protocol
In overleg met de NVB hebben wij besloten om het eerder geschreven protocol offline te halen. Vrijdag 26 juni wordt een algemeen binnensport protocol verwacht, wat wij zullen bestuderen en indien nodig communiceren indien.

Belangrijk blijven de maatregelen die we eerder al communiceerden: Houd buiten de spelersruimte nog steeds 1,5e meter afstand als je 19 jaar of ouder bent, ga alleen naar het bowlingcentrum wanneer jij een reservering hebt, was je handen en blijf thuis bij klachten, betaal contactloos, breng je eigen spullen mee, vermijd contact en misschien wel de belangrijkste voor de komende periode: volg de aanwijzingen van het personeel in het bowlingcentrum op! De situatie kan per centrum verschillen, houd daar rekening mee.

Leagues en kampioenschappen
Later deze week communiceren wij het programma voor de Nationale Trio Leagues seizoen 2020-2021, o.a. met alle verenigingen en teamcaptains die al hebben aangegeven komend seizoen te willen spelen. Begin juli nemen we een besluit over doorgang van de Nederlandse kampioenschappen 2020, eind augustus, begin september.

Ga in overleg
Zoals geschreven: wat ons betreft staan alle seinen op groen om per 1 juli weer te genieten van onze sport! Ga in gesprek met het bowlingcentrum hoe jullie de komende periode het beste kunnen invullen. Ga ook het gesprek aan over eventuele trainingstarieven. Zolang reserveren een must is, begrijpen we dat sommige centra de standaard tarieven hanteren. Mogelijk is er in overleg meer mogelijk voor jou als fanatieke bowler.

Geniet van dit fijne bericht, blijf voorzichtig en neem je verantwoordelijkheid. En dan vanaf volgende woensdag: Genieten van je eerste strike sinds maanden!

NBF update coronavirus: We mogen weer !