Dinsdag 31 maart zijn door het kabinet nieuwe maatregelen gepresenteerd in het kader van het coronavirus. In het kort: Het is niet mogelijk om t/m 28 april 2020 bowlingactiviteiten te organiseren.

Bowlen niet mogelijk t/m 28 april 2020
Op dinsdag 31 maart heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus verlengd. Sportclubs dienen tot en met 28 april hun deuren te sluiten.

Deze maatregelen houden in dat sportclubs geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten kunnen organiseren. Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Ons advies is dan ook om t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaats te laten vinden, ook niet in kleine groepen. (bron: nocnsf.nl)

In de week voorafgaand aan 28 april staat een nieuwe update gepland over eventuele maatregelen voor de periode na 28 april 2020.

Eerdere berichtgeving over de maatregelen tot 1 juni
Over maatregelen die al bekend zijn tot 1 juni is onduidelijkheid ontstaan, ook naar aanleiding van ons bericht op 24 maart dat er t/m 31 mei niet gebowld kan worden. Deze update hebben wij 26 maart hersteld. Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds maatregelen zijn die op verschillende manieren te interpreteren zijn.

Omdat wij niet verwachten dat alles op 29 april weer als vanouds is, zijn we momenteel aan het onderzoeken welke NBF-evenementen de komende periode (mei en juni) mogelijk verplaatst kunnen worden. Hierover verwachten we uiterlijk begin volgende week te kunnen communiceren.

Wij kunnen geen uitspraken doen over eventuele verenigingsactiviteiten die na 28 april 2020 gepland staan. Volgens de huidige richtlijnen kunnen die in theorie nog doorgaan. Ons advies is echter wel om als vereniging en/of toernooiorganisator te kijken naar andere oplossingen voor het restant van het huidige seizoen 2019-2020.

Gezien de huidige ontwikkelingen en de verwachting dat het virus ook na 28 april nog onder ons is, begrijpen wij dan ook heel goed wanneer verenigingen besluiten om een huisleague niet meer door te laten gaan en/of wanneer toernooiorganisatoren een toernooi dat in mei of juni gepland staat annuleren of verplaatsen. Vergeet hierbij niet de communicatie met de bowlingondernemers goed te organiseren.

Gevolgen NBF-evenementen
Over enkele evenementen is door het NBF-bestuur inmiddels een besluit genomen. De volgende (lopende) evenementen zijn dit seizoen definitief afgelast:
– Nationale Trio Leagues
– Ton Zandboer Cup
– Regionale kampioenschappen
– Finale NTL jeugd
– Finale NTL regio’s

Alle teamcaptains van teams die actief zijn in de NTL en de Ton Zandboer Cup zijn inmiddels geïnformeerd.

Op korte termijn verwachten wij een update te kunnen geven over de:
– NK 2020
– QubicaAMF World Cup qualifier

Zodra er meer bekend is worden alle ingeschreven deelnemers geïnformeerd.

NBF update coronavirus: geen bowlingactiviteiten mogelijk t/m 28 april