Brent de Ruiter en Ronan van der Loo winnen zilver bij het Doubles Event EYC 2017 Helsinki

Tijdens het Doubles Event van de European Youth Championships 2017 heeft Nederland zilver gewonnen! Een geweldige prestatie van het team op de eerste dag van de kampioenschappen in Helsinki, Finland.
Het EK jeugd is maandagochtend 10 april begonnen en de jongens van het Nederlands team beleven een geweldige eerste dag. Brent de Ruiter en Ronan van der Loo bereiken de finale, waarin ze met slechts 4 pins verliezen van Oekraïne. Een zure nederlaag, die nog even zal nadreunen, maar waarbij met de tijd een gevoel van trots zal overwinnen!

Het duo De Ruiter / Van der Loo begonnen in de eerste serie geweldig en stonden na drie games zelfs bovenaan. Daarna kwam het Finse team voorbij, maar de tweede plek werd behouden. Ook na de tweede serie, waarin het duo Bart van Beers / Mike Bergmann in actie kwam.

Ze speelden een constante wedstrijd, maar het leek niet voldoende om mee te doen om de prijzen. Tot twee games voor het einde, toen ook zij zich meldden in de top van het klassement! Het bleef tot de laatste game spannend, maar toen alle scores verzameld waren, bleek het team 19 pins te kort te komen voor een plek bij de Top 4. De Ruiter / Van der Loo behield ook na die tweede serie de tweede plek en plaatste zich zodoende voor de halve finales. Een geweldige start dus van het Nederlands team, met een tweede en vijfde plek.

In de halve finale wisten De Ruiter en Van der Loo overtuigend af te rekenen met hun Franse tegenstanders. In de finale gingen ze lang aan kop, tot het tiende frame waarin een single pin gemist werd, wat ruimte bood voor het Oekraïnsche team om de winst te pakken. En die kans lieten ze niet liggen.

Brent de Ruiter wint zilver tijdens het Doubles Event op het EK jeugd 2017 in Helsinki