Brent de Ruiter is door de NBF definitief geselecteerd voor de Nationale Selectie om Nederland te vertegenwoordigen op de aankomende European Youth Championships 2017 (EYC2017) die begin april van start gaan in Helsinki, Finland.
In juni van dit jaar startte de ‘Road to Helsinki 2017’. Na een periode waarin door alle spelers en speelsters hard is gewerkt heeft de begeleidingsstaf bestaande uit Peter van Zijp, Marieke de Jong en Jord van Weeren nu de keuze gemaakt met welke 8 spelers zij de strijd aangaan op het EYC 2017.
Nederland neemt deel met zowel een jongens- als een meisjesteam. In totaal bestaan beide teams uit 4 spelers. Zij gaan de strijd aan tegen teams met leeftijdgenoten uit 28 landen van Europa in de Singles, Doubles en Team Events. De komende maanden gaat Brent samen met zijn teamgenoten zich verder voorbereiden en nog diverse trainingsdagen volgen in Leiden en Nieuwegein. De Events starten op zaterdag 8 april, de laatste Events worden gespeeld op zondag 16 april.

Brent de Ruiter in Nationale Selectie EYC 2017 te Helsinki