Selectienieuws vanuit Team NL Bowling

In korte tijd zijn de definitieve selecties bepaald voor zowel de EK heren, de EK dames als de WK U21. Team NL Bowling wacht een drukke evenementenzomer, maar is er meer dan klaar voor!

EK Heren
De EMC 2022 worden van 1 t/m 10 juni gespeeld in Helsinki, Finland. Bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel beschikten al over een selectie van 6 man, maar omdat Mark Jacobs na een nieuwe verplaatsing van het evenement niet meer beschikbaar was, moest het tweetal op zoek naar een nieuwe speler. Daar kwamen drie heren voor in aanmerking: Joshua Schuurman, Youri Fens en de uit Amerika terug gekomen Kenneth Ramos. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Schuurman, die dus na de EMC in 2015 zijn comeback in oranje maakt. Fens blijft beschikbaar als reserve. Voor Ramos kan de focus volledig op de WK Jeugd.

De selectie voor de EK heren bestaat nu uit: Brent de Ruiter, Michell Stinissen, Mike Bergmann, Nick de Gelder, Jord van Weeren en Joshua Schuurman. Klik hier voor meer informatie over de EMC 2022.

WK U21
Een week na de EK heren staan de WK U21 in Helsingbord, Zweden, op het programma. De WK U21 zijn voor het laatst in 2018 georganiseerd en zijn nu weer terug op de kalender. De lijn van mondiale ontwikkelingen wordt ook hierbij doorgezet: teamevents worden gespeeld in bakerformat en ook bij deze WK staat het mixed-event op het programma.

Team NL Bowling wordt deze WK vertegenwoordigd door Beejée Westerdijk, Beaudine Kriele, Brent de Ruiter, Kenneth Ramos, Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen. Voor Beverdam en Vluggen betekent dit hun debuut op een eindtoernooi. Als coach gaat U18-bondscoach Jord van Weeren mee met het team. De WK U21 vinden plaats van 21 juni t/m 29 juni. Klik hier voor meer informatie.

EK Dames
De Europese kampioenschappen voor de dames van Team NL Bowling staan in augustus op het programma, in Aalborg, Denemarken. Het team van bondscoach Mariska van den Bos is al sinds begin 2019 in voorbereiding op deze kampioenschappen en is in die tussentijd ook al diverse keren van samenstelling veranderd. We rekenen er nu toch op dat het team dat nu geselecteerd is ook daadwerkelijk in actie gaat komen in Denemarken.

De keuze bij de dames is gevallen op: Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Denise Blankenzee, Femke Postma, Lindsey Paling en Samantha Greiner. Anique van Ewijck blijft beschikbaar als reserve. Sharon Rietveld is buiten de selectie gevallen. Voor Postma betekent het haar debuut in Team NL Bowling. Meer informatie over de EK dames vind je hier.