Aan het NK Jeugd 2016 Singles en Doubles dat gehouden werd van 30 oktober t/m 13 november bij SportCity Bowling te Leiderdorp
hebben 3 jeugdleden van onze vereniging meegedaan : Lindsey Paling, Brent de Ruiter en Bart van Beers.

Alle uitslagen zijn te bekijken op de website van de NBF : Uitslagen NK Jeugd 2016

Lindsey Paling is Nederlands Kampioen in de categorie jong senior dames geworden.
Met 18 deelneemsters moest zij een plaats in de top 7 behalen om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Ze behaalde een mooie 6e plaats
waarna ze in de kwartfinale een plaats in de top 4 moest behalen. Dat lukte en ze behaalde een 3e plaats.
De Championship Finale waarin ze 1 game moest spelen tegen de nr.2 won ze waarna ze 1 game tegen de winnaar van de nr. 1 tegen de
nr.4 moest spelen. Die game won ze ook en hiermee was de titel Nederlands Kampioen binnen.
Met dubbelpartner Rianne van Zijp behaalde ze een 2e plaats in de categorie Doubles.
Met 9 dubbels moesten ze een plaats in de top 4 behalen om zich te plaatsen voor de halve finale in het dubbelklassement.
Ze behaalden een 4e plaats waarna ze in de finale 1 game baker format moesten spelen tegen de nr.1 die ze wonnen.
Daarna nog 1 game tegen de winnaar van de nr.2 tegen de nr.3 die ze verloren.
Met haar behaalde kampioenschap heeft ze zich rechtstreeks geplaatst voor de QubicaAMF World Cup Qualifier in Bowling
Scheveningen op zaterdag 9 september 2017 waar zij gaat strijden voor een ticket naar de World Cup Mexico 2017.

Brent de Ruiter is 3e in de categorie aspiranten jongens geworden.
Met 36 deelnemers moest hij een plaats in de top 13 behalen om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Hij behaalde de 1e plaats waarna hij
in de kwartfinale een plaats in de top 4 moest behalen. Dat lukte en hij behaalde wederom een 1e plaats.
De Championship Finale waarin hij 1 game moest spelen tegen de nr.4 verloor hij en behaalde hiermee een 3e plaats.
Met dubbelpartner Micha Groot werd hij Nederlands Kampioen in de categorie Doubles.
Daarna nog 1 game tegen de winnaar van de nr.2 tegen de nr.3 die ze ook wonnen.

Bart van Beers is 2e in de categorie junioren jongens geworden.
De Championship Finale waarin hij 1 game moest spelen tegen de nr.3 won hij waarna hij 1 game tegen de winnaar van de nr.1 tegen de
nr.4 moest spelen. Die verloor hij en behaalde hiermee een 2e plaats.
Met dubbelpartner Mike Bergmann werd hij Nederlands Kampioen in de categorie Doubles.